Depot Orange

MAN voor Ard de Triomph OrangeMAN voor de Arc de Triomph, OrangeAutohulpdienst Broekmans is al sinds eind jaren zestig actief in het repatriëren van gestrande auto’s vanuit het buitenland.  Vanwege de gunstige ligging vlakbij de Duitse grens was jarenlang Duitsland het grootste werkgebied. Door de opkomst van de alarmcentrales eind jaren zeventig werd er meer en meer door heel Europa gereden. Met name Frankrijk was dé populaire bestemming voor de vakantieganger die met auto en caravan de zon ging op zoeken.  Hier speelden de reisverzekeraars handig op in om in hun reisverzekering bij stranding in het buitenland vervangend vervoer aan te gaan bieden. Probleem is dat onder huurauto’s in het buitenland nooit een trekhaak gemonteerd zit. Deze huurauto’s werden dan vanuit NederlaMAN voor de Arc de Triomph Orangend vervoerd naar de plaats van stranding in het buitenland. Dit kostte zeer veel tijd. Kostbare vakantietijd waarin de gestrande vakantieganger zonder vervoer zat.

Om dit probleem te ondervangen werd in 1993 besloten om in de zomermaanden een steunpunt in het zuiden van Frankrijk in te richten en daar alvast de vervangende auto’s met trekhaak neer te zetten. Vanwege haar unieke centrale zuidelijke ligging aan de splitsing van de Route du Soleil werd voor de plaats Orange gekozen. Hier werd een terrein gehuurd waar een aantal autotransporters en huurauto’s werden gestationeerd. Orange, met zijn Nederlandse geschiedenis werd de uitvalsbasis voor onze Franse activiteiten. Van hieruit werden de huurauto’s gedistribueerd naar de locaties waar de gestrande vakantieganger vaak met smart op ons zat te wachten. Op de terugweg werden en passant ook de gestrande auto’s mee naar het depot genomen. Vanuit Venlo rijden dan de grote autotransporters op- en neer om huurauto’s te brengen en gestrande auto’s te repatriëren. Door dit systeem konden de gestrande auto’s ook zeer snel weer afgeleverd worden in Nederland. 

In de loop der jaren zijn we verhuisd van het terrein van een transportonderneming naar Orange Noord waar we gehuisvest zijn bij een Renault garage. Bij deze garage kunnen we ook reparaties laten uitvoeren zodat niet altijd de gestrande auto gerepatrieerd hoeft te worden. Hiermee kan voor de opdrachtgever een aanzienlijke kostenpost uitgespaard worden.

Inmiddels gaan we deze zomer alweer voor het 25e seizoen naar Orange en is ons steunpunt een begrip voor alle alarmcentrale en overige autohulp verlenende instanties. 

 

Interesse in de plaats Orange? Kijk ook eens op de volgende websites:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Orange_(Frankrijk)

of

http://www.otorange.fr/      of     http://www.theatre-antique.com/